״בתוך הקונטקסט״ היא תערוכה קבוצתית הבוחנת את היחסים בין הצופה, האמן.ית, ויצירת האמנות בתוך הקשרים קהילתיים, והופכת את סביבת התערוכה – נמל קיסריה – לנקודת התייחסות ביצירות. התערוכה מציגה תשע יצירות פיסול, מיצב ווידאו של אמנים.ות ומעצבים.ות, צעירים־אך־מנוסים, שהשתתפו בתוכנית לפיתוח מקצועי של מרכז אדמונד דה רוטשילד.
בשנים האחרונות ניכרת מגמה המעלה על נס את המפנה החווייתי בצפייה באמנות עכשווית. באופן מסורתי, עם התהוות המודרניזם, ההתבוננות באובייקט בחלל המוזיאלי הייתה דרך פרדיגמה ביקורתית. הצופה נדרש.ת לפענח משמעויות ולגלות את כוונות האמן.ית. כיום מפעפעות מגמות נוספות שחלקן מדגישות חווית צפייה או השתתפות שהיא חומרית, חושית ופיזית בתוך הקשרים קהילתיים. פרדיגמה זו מעניקה הזדמנות לצעוד אל מעבר לגבולות הניתוח הפוליטי־חברתי של יצירת האמנות ומאפשרת חוויה גופנית ואישית. היצירות אינן מוצבות כפריט מרוחק, אלא מהוות פתח לפגישה אינטימית המאפשרת שיתוף של הצופים והצופות בחייהם של האמנים.ות, בסביבה ובקהילה שבה הם חיים. מפנה חומרי-חושי-גופני זה מרחיב את עקרונות האמנות החזותית וכולל גם טכנולוגיות חדשות ועיצוב, למשל, על מנת לאפשר לאמנים ואמניות לעבור דרך מגבלות תרבותיות, לשוניות וגיאוגרפיות.
התערוכה ״בתוך הקונטקסט״ היא ניסיון לבטא שינויים אלה מתוך השדה והפעילות האמנותית. הדגש בתערוכה הוא על ההקשרים התרבותיים־קהילתיים של האמן.ית או המעצב.ת, והיא מזמינה את הצופה להיחשף לרבדים אלה ולהפוך את האמנות לפלטפורמה דיאלוגית. אף על פי שהמפנה הנוכחי שם דגש על החזותי-גופני, התערוכה איננה הבטחה לתצוגת אמנות אימרסיבית בה הצופה נתפס בכל חושיו. היצירות בתערוכה אמנם נוגעות בסגנון הפופ והן חושניות, אך חשוב מכך – כל אמן ואמנית חושפים בפנינו את סיטואציית החיים שבה הם יצרו, היכן שהו – ובכך שואבים אותנו אל עולמם.ן האישי והקונקרטי.
״בתוך הקונטקסט״, כשמה, מתייחסת גם לחלל התערוכה השוכן בנמל קיסריה ומשקיף אל הים הרחב. חלק מהיצירות, בדומה לקו החוף, מבטאות אזורי ביניים, כמו למשל בעבודה העדינה ״ביני לביני״ של ליטל גולדנברג, שעוסקת ביחסים של חוץ ופנים, או בעבודתו של אסא ריקין שחוקרת את המתח בין הממשי והמופשט דרך אמצעים דיגיטליים ודימוי הים. עבודות אחרות בתערוכה מבטאות מעין ״התנגשות״ בין ים ליבשה ועוסקות בהיבטים אקולוגיים, כמו למשל בסדרת הרקמות של גל ברין המתארת ממצאים עתיקים ופסולת שהוצאה מחופי קיסריה, בעבודת הקדרות של יבגניה קירשטיין שעוסקת בהיעלמות הדבורים ובתהליכים אבולוציונים־טכנולוגיים המואצים בעקבות תופעה זו, או בפסל הסירה של בנימין הסנוט שעוסק בשחזור ידע משפחתי קדום באמצעות טכנולוגיות חדשות.
נמל קיסריה
(מול מסעדת הלנה)
שעות פתיחה:
ימי ו'- 14:00-10:00
ימי שבת- 15:00-11:00
חוה"מ סוכות- 11:00-16:00